Следвайте ни

Кабинетът отпусна пари за нов физкултурен салон във Ветрен дол

viber icon

С Постановление на Министерски съвет държавата ще финансира с 548 513 лв. повторното изграждане на изгорелия физкултурен салон в двора ветрендолското ОУ „Христо Смирненски”.

Припомняме, че на 19-ти август, 2018-та година пожар във физкултурния салон на училището унищожи около 250 кв.м покривна конструкция и целия салон с прилежащото гимнастическо оборудване. Спасено бе училището.


Още в края на същия месец на редовното си заседание мнозинството в Общинския съвет - Септември даде съгласие за премахване на останките от изгорялата сграда, в която се намираше физкултурният салон и други спомагателни помещения, заради опасност от самосрутване и застрашаване живота и здравето на учениците.


С друго решение се даде зелена светлина за изготвяне на проект, оценка за съответствие и последващ авторски надзор и строителен надзор за изграждане на нов физкултурен салон и други спомагателни помещения в двора на ОУ „Христо Смирненски”, с които да се кандидатства за възстановяване пред "Бедствия и аварии".


Дни по-късно тогавашния кмет на община Септември Марин Рачев и колегата му Димитър Христосков входираха проектното предложение с искане за финансиране по надлежния ред.

А ето как ще изглежда новия физкултурен салон на основното училище в село Ветрен дол:

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Леки спортни скоци

Леки спортни скоци

11.09.2020 | 18:34

ПОРАЗЯВАЩИ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ ПО ПЛАДНЕ.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?