Следвайте ни

Кабинетът отпусна нови 6 милиона за общините в Пазарджишко

viber icon

Със свое постановление от днес Министерски съвет отпусна над 6 милиона лева допълнително за общините от област Пазарджик. Най-голям пай от субсидията отива в Пещера, Пазарджик и Септември.  

Към община Пазарджик от републиканския бюджет допълнително ще бъдат насочени 2 млн. лв. за изграждане на спортни зали, площадки и игрища. 

2 млн. 500 хил. лв. отиват в Община Пещера за ремонт и благоустрояване на републикански път и улична мрежа.

Община Септември получава 1 млн. 546 хил. лв. От тях 864 000 лв. са за изграждане и обновяване на площад в Септември. Други 149 000 лв. са за ремонт на общински път от строителната граница на Септември до Стопански двор „Фермата“. В рамките на отпуснатата субсидия влизат и 533 000 лв. за ремонт и реконструкция на улица „Сараньово“ в общинския център.

Средства под формата на целева субсидия са насочени още и в общините Лесичово и Стрелча. Парите ще бъдат инвестирани в изграждане на важни инфраструктурни обекти. 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?