102

Жребий разделя Окръжната на две групи

Промяната в структурата на първенствата цели засилване на конкуренцията и интереса към мачовете, твърди шефът на БФС - Пазарджик Йордан Линков

Реорганизацията в аматьорския футбол, започнала през лятото с безпрецедентното от началото на този век разделяне на Трета ЮФЛ на две подгрупи, стигна и регионалните шампионати в Пазарджишко. От тази есен местната "А" ОГ ще бъде декомпозирана на две отделни групи, всяка от които с по 9 отбора. Това съобщи шефът на ОС на БФС Йордан Линков, който от началото на този месец се раздели със статута си на ВрИД председател на местната структура и е вече постоянен такъв. 

"Съставът на групите ще бъде определен чрез пълен жребий. След края на основния шампионат ще се оформи една нова плейофна група за определяне на първенец и съответно плейаутна – за определяне на изпадащите. Очаквам при тази реформа двубоите да станат с по-голям заряд и няма да има излишни, скучни и както се казва предварително ясни мачове", прогнозира Линков.

Относно Пета лига там ръководството на ОС на БФС планира прилагане на обратния метод - съставяне на единна "Б" ОГ на мястото на досегашните две.

"Планираме една дивизия от 12-14 отбора за сметка на двете подгрупи, които го докара до там да се играят по няколко кръга на полусезон. Тук целим да се провеждат повече мачове и покачване интереса на феновете. Шампионатът ще е завързан, а с участието на отбори като Балкан(Варвара), Левски(Ракитово) и Зенит(Ветрен дол) борбата за челните позиции ще е с непредвидим изход до последно. Интригата за местата, даващи право на промоция ще бъде много по-голяма, Колкото повече двубои, толкова по-интересно", смята Линков.
По традиция в средата на месец август ще се организира среща между ОС на БФС – Пазарджик и представители на отборите от областта, на която ще се презентират всички промени, касаещи структурата на първенствата. Тогава ще бъде изтеглен и чопът за първия кръг. Заявките за участие в регионалните футболни шампионати при аматьорите ще се подават до 10-ти август. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?