Следвайте ни

Жена от Сърница, починала в дома си, е положителна за COVID-19

viber icon

Вчера в 12:30 часа органите на Регионална здравна инспекция Пазарджик потвърдиха, че са регистрирали случай на заразен гражданин на Община Сърница с вируса COVID-19. Това е жена на 78 годишна възраст от гр.Сърница, на която в четвъртък по спешност е оказана медицинска помощ от екип на Спешната медицинска помощ в гр.Сърница, съобщиха от общината в родопското градче. За съжаление тя е починала, а като след направен PCR тест е констатирано наличието на заразяване.

Общински кризисен щаб за превенция и разпространение на коронавируса на територията на Община Сърница проведе незабавно съвещание, на което бяха очертани всички необходими мерки, които се предприеха веднага за предотвратяване разпространението на вируса COVID-19 в населените места на общината.

Открити са всички контактни лица със заразеното лице, като са поставени под задължителна карантина, съобразно заповедите на Министъра на здравеопазването.

Жената вече е погребана при спазване на всички мерки за дезинфекция и непозволяване разпространението на коронавируса.

От общината в Сърница приканват гражданите да повишат личната си хигиена при осъществяване на социалните и работните си контакти. А хората в рискови групи да използват защитна маска за лице и ръкавици.

Лицата, които имат съмнения за осъществени контакти със заразената, могат да се обърнат към служител от общинска администрация за осъществяване на консултации и предприемане на превантивни мерки. Телефонът за контакт е 0889143098.

Приканваме всички наши граждани към отговорно поведение, допълват от Община Сърница.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?