32

Желязко Гагов окачестви като неправилно решението на съда за вота в Панагюрище

Като безпрецедентно и неправилно окачестви решението на Административния съд за обявяване на резултатите от балотажа в Панагюрище новият кмет на града Желязко Гагов. Мнението си за съдебното решение той изрази в социалните мрежи. Той пише, че ще обжалва, защото смята за нередно изборът на гражданите да се обявява за недействителен не заради разлики в гласовете, а заради неправилно опаковани бюлетини.

Ето какво написа Гагов:

Уважаеми граждани на община Панагюрище,
В качеството ми на заинтересована страна по Административно дело № 1121/ 2023г. по описа на Административен съд – Пазарджик искам да Ви заявя своето становище относно Решение № 727/ 27.11.2023г., тъй като намирам същото за неправилно и безпрецедентно. Дори след повторно преброяване на бюлетините във всички посочени в жалбата секции, се констатира, че резултатите като брой и отношение между тях потвърждават стойностите в изборните протоколи. При наличното законодателство и настоящата практика на Конституционния съд не се потвърждава логиката неправилно опаковани бюлетини, и то по начин, който да не компрометира вота, да се считат за достатъчно основание решението на Общинска избирателна комисия за избора на кмет на община Панагюрище да се обяви за недействително. Ето защо ще обжалвам решението по делото. Вярвам в независимата правосъдна система и в това, че тя ще удостовери, че панагюрци направиха своя нов избор. Време е тази система да докаже, че реформата започва със самите тях, и че вече не сме част от миналото.
Скъпи съграждани,
Като действащ кмет на община Панагюрище искам да успокоя обществеността за протичането на нормалната работа в общинска администрация и традиционните мероприятия, които съпътстват предстоящите светли християнски празници. Нека ги празнуваме заедно в нашия общ дом – община Панагюрище“.

По-рано днес и от Инициативния комитет, който го издигна като кандидат за кмет на Панагюрище, също излязоха с остра позиция срещу съдебното решение.

Припомняме, че то е финал на дело, образувано по жалба на бившия кмет на средногорската община Никола Белишки. На втория тур от местните избори той получи само 28 гласа по-малко от опонента си Желязко Гагов. Обжалва резултатите, а магистратите обявиха резултата за недействителен. В момента тече срока за обжалване пред Върховния административен съд.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
HoHo

HoHo

30.11.2023 | 20:24

Съдебно решение не се коментира.....селяк

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?