Следвайте ни

Жажда за живот: 94-годишен пребори тежък COVID, мечтаел да иде за риба

Изписаха бай Ангел след 12 дни в реанимацията и операция

viber icon

94-годишен пациент успя да се пребори с тежка коронавирусна инфекция и операция от херния. Човекът, който е излекуван в Областната болница в Пазарджик и е изписан навръх Деня на шегата, преди да се прибере вкъщи, с усмивка казвал, че мечтае да отиде за риба на язовир "Батак".

Ангел Вичев, който живее при своя син в град Батак, е приет по спешност за операция в Хирургичното  отделение на лечебното заведение в началото на март със заклещена херния и чревна непроходимост. След операцията е тестван за COVID-19 и се оказва положителен. Седмица по-късно е преместен в COVID реанимацията заради двустранна пневмония с прогресираща дихателна недостатъчност. Поставен е на неинвазивна белодробна вентилация и в продължение на 12 дни е на интензивно лечение. Върнат е обратно в Хирургичното отделение на 29 март, където възстановяването му продължава до неговото изписване на 1 април.

„Доволен съм от лекарите. Излекуваха ме, върнаха ме към живот", казва Ангел Вичев. Той благодари на всички медици, които са му помогнали, за да преодолее двете заболявания. Мечтае си, след като излезе от болницата, да отиде за риба на язовир "Батак". Вероятно вече го е направил в първите почивни дни, които е прекарал отново сред близките си след тежкото житейско изпитание, поднесено му от Съдбата през миналия месец.

Ангел Вичев отново е здрав благодарение на общите усилия на хирурзи, реаниматори, инфекционисти, медицински сестри и санитари, коментира началникът на Хирургичното отделение д-р Георги Стоилов. Той пояснява, че подобни случаи за тях не са прецедент, а всекидневие, защото от една година работят в условията на COVID пандемия.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?