Следвайте ни

Известен пазарджиклия празнува рожден ден под карантина

В навечерието на празника си Александър получил вестта, че е позитивен за коронавирус

viber icon

Известен пазарджиклия е с положителен тест за коронавирус, а резултата получил в навечерието на рождения си ден, който е днес. Това е Александър Алексиев, който сподели случилото се в социалните мрежи с чувство на отговорност към околните. 

"Мили хора, длъжен съм да споделя с Вас подранилия подарък за рождения ми ден. Тестът за Covid 19 от неделя се оказа положителен и затова считано от днес заедно със семейството ми сме под десетдневна карантина, написа Алексиев. Мога да Ви уверя, че в последните 7 дни контактите ми бяха ограничени, а преди това съм носил маска и на закрито и на открито и съм спазвал всички хигиенни изисквания, но въпреки това по някакъв начин съм го пипнал. Бъдете осторожни и не подценявайте мерките! Желая Ви здраве, а аз ще се опитам да празнувам своя първи рожден ден под карантина весело и без грижи".

Александър Алексиев е популярен в местната общност с множеството интересни идеи за родния град, спорта. Той е инициирал създаването на обемната инсталация на кирилица - многоцветните букви "ПАЗАРДЖИК" пред Театъра. 

Той създава гербовете на Ветрен дол, Варвара, Лозен, Ковачево, Злокучене, Виноградец, Синитево и Мирянци. Негова е и идеята за връщането на стария герб на Пазарджик, който е бил поставян на различни общински документи.

Днешният герб на града по-скоро е емблема, отколкото герб, твърди Александър Алексиев. Предходният е от 1943 година. Изработен е от Константин Христович, съвместно с Тодор Герасимов и е приет от Общинския съвет на Пазарджик.

По негова идея бе осъществена и изложбата "100 кадъра в 100 години футбол в Пазарджик" за вековния юбилей на футбола, след като споделя в интернет своите 18 идеи за честването на големия празник. Така става не само инициатор, но и съставител на историческата експозиция, съхранила и историята на любимия му отбор - "Хебър".

Алексиев е роден през 1977 г. Възпитаник е на ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, владее немски, английски и руски език. Бил е автор и водещ на младежко предаване в „Радио Пазарджик“, заедно със съученичката си Мариана Белнейска. Работил е и в някогашното радио „Оберон“. Висшето му образование е по специалността „Туризъм“ от СУ“Св. Климент Охридски“, а по-късно завършва и УНСС – „Фирмено управление и маркетинг“. Семеен е, с две деца.

Пожелаваме му бързо и безсимптомно преодоляване на изненадващото изпитание!
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?