32
Следвайте ни

Известен италиански кларинетист свири със симфониците ни на пазарджишка сцена

viber icon

Известният италиански кларинетист Клаудио Мансути ще бъде солист на класически концерт, който Симхоничният оркестър на Пазарджик ще изнесе довечера в зала "Маестро Георги Атанасов" под диригентската палка на Симеон Павлов. Проявата започва от 18,30 часа. Входът е свободен.

Диригент: Симон Павлов

В програмата са включени Концерт за кларинет и оркестър, ла-мажор, К.622 на Моцарт и Симфония №8, „Недовършена“, си-минор, на Шуберт.

Солист: Клаудио Мансути – кларинет /Италия/

Клаудио Мансути завършва кларинет с отличие в консерваторията „Дж. Томадини” в Удине при Маестро А. Печиле, а по-късно учи при Маестри П. Борали (RAI-Милано), и К. Лайстер (Берлинска филхармония).

Лауреат е от пет конкурса за камерна музика на национално и международно ниво, и е участвал в записи за RAI и ORF. Основател на ансамбъл „Диапазон” и музикалния оркестър „Academia Ars Musicale” в Клагенфурт, където е първи кларинет и достига до националните финали за Европейския младежки конкурс.

Участвал е със солови изпълнения в: музикалния оркестър „Academia Ars Musicale”, оркестърът на радиото и телевизията в Загреб, Оркестър UECO в Зала Верди (Милано), камерен ансамбъл „Диапазон”, ,,Виртуози ди Прага”, Солистите на оркестъра в Залцбург, „Доломити Синфониа”, Камерен оркестър на Будапеща, Моравски филхармоничен оркестър, филхармоничен оркестър „Злин”, филхармоничен оркестър в Храдец Кралове, камерен оркестър „Радом”, оркестър „FVG Mitteleuropa”, Сицилиански регионален оркестър.

Мансути има опит в организацията и като художествен директор на музикални прояви. От 1991 г. той е художествен директор на театър „Луиджи Бон” в Удине и на фестивала „Карниармони”.

Той е редовен сътрудник на струнния квинтет на Берлинската филхармония, заедно с квартет „Янацек” е основател на ансамбъл „Вариабиле” (камерна група, с която има редовни гастроли в цяла Европа). През 2001 г. получава наградата „Moret d’aur” за Културна личност на Годината във Фриули, Венеция-Джулия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?