Следвайте ни

Извънредно! Голям пожар пълзи към Карабунар

viber icon

Огнеборци от Пазарджик, Белово и Септември гасят голям полски пожар в района на селата Карабунар, Виноградец и Памидово, научи "Марица". Стихията е на стотици метри от последните имоти в септемврийското село Карабунар, видя наш репортер.

Обхванати са сухи треви и ниска растителност. Към мястото са дислоцирани три противопожарни автомобила с екипи огнеборци от РСПБЗН-Белово и участъка в Септември. Гасенето е силно затруднено от бързия и поривист вятър с чести смени на посоките и много сухото време.

Екипите тъкмо бяха локализирали разпространението му, когато възникнало второ огнище в района между селата Карабунар, Виноградец и Памидово.

Той обхванал освен сухи треви и стърнища и лозови масиви, някои от тях обработваеми, а други необработвани.

На второто огнище са позиционирани 4 противопожарни екипа, като в помощ на колегите си е пристигнали пожарникари със специализиран автомобил от РСПБЗН-Пазарджик.

Работата към ограничаване на разпространението на огъня продължава, като усилията са насочени това да се случи преди настъпването на нощта.

Работата е затруднена допълнително от високите температури, сухата като барут растителност и бурния поривист вятър. 

Очаквайте подробности!

https://www.facebook.com/kamenarski/videos/10217914377037693/UzpfSTEwMDAwMjA0MzMzMzgxMTozMjQzMDkxNjU5MTAyMjQ3/
Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?