32

Извънгабаритен товар може да наруши графика на тролеите утре и в събота

Във връзка с постъпили данни за предстоящо преминаване на извънгабаритен товар през областния център Пазарджик е възможно в петъчния ден – 19-ти април и/или в събота на 20-ти април да настъпят временни смущения в графика на придвижване на тролейбусите. 

Според законоустановените правила, транспортирането на извънгабаритни товари се извършва с разрешителен режим и при определени условия - със съпровождащ автомобил. Преминаването в рамките на града трябва да се съгласува и с електро транспортното дружество, като се уточнява деня, часа и трасето, по което ще премине тежкия товар. Служители на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД имат готовност да съдействат за безпроблемното преминаване транспортното средство, но е възможно да има разместване на разписанието, за което вярваме, че пътниците ще проявят разбиране. 

Припомняме, че преди пет години в рамките само на дванайсет месеца две нерегламентирани преминавания на извънгабаритни товари през областния център Пазарджик причиниха големи аварии и нанесоха сериозни щети на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД, а екипите на дружеството работиха часове на ред за отстраняване на авариите и възстановяване движението на електротранспорта в града. 

*„Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?