Следвайте ни

Изпратиха пожарникар със сирени и къпане с шлангове

viber icon

Тази сутрин приключи последното дежурство на старши пожарникар Георги Бирников - началник на Трета дежурна смяна в РСПБЗН-Пазарджик. Той напуска пожарната в областния град след 28 години безукорна и отдадена служба поради придобиване право на пенсия, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Дългогодишният служител бе  изпратен по стара пожарникарска традиция с вой на сирени, включена светлинна сигнализация на служебните автомобили и... окъпан с вода от пожарникарски шлангове. Стоянов издава, че това е стара традиция в средите на огнеборците и всеки от тях, който излиза в заслужен отдих, минава през ритуалното къпане. То е своеобразно прощаване и с водата - най-верният помощник в битките с огнените инциденти, то е и пожелание на човека да му върви по вода в предстоящия цивилен живот, то е и символично, защото неслучайно водата е живот и присъства в тази си роля в много от древните обичаи.

Георги Бирников е доказал се професионалист от "старата гвардия" огнеборци, които винаги са били за пример сред младите си колеги. По стара традиция в края на дежурството той бе изпратен от цялата смяна огнеборци с включени светлини, сирени на противопожарните автомобили и обливане с вода.

Ръководството на РДПБЗН-Пазарджик в лицето на комисар Ангел Дудов пожела на своя колега крепко здраве, бързо адаптиране към цивилния живот и неговите предизвикателства. Вратите на пазарджишката пожарна остават винаги широко отворени за него, увериха го колегите му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?