32

Изплатиха по 150 лева на 8889 ученици в Пазарджишко

Изплатена е втората половина от 150 лева на отпуснатите еднократни помощи за ученици от първи, втори, трети, четвърти и осми клас в област Пазарджик. Сумата родителите са получили по касов или безкасов път, в зависимост от изразеното в заявлението желание. Не е необходимо да се подават отново документи, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. 

За област Пазарджик това важи за родителите на общо 8889 деца, които на 15 септември 2023 г. са постъпили в първи, втори, трети, четвърти и осми клас на държавни, общински и частни училища. От тях ще бъдат лишени 189 ученици, които през втория учебен срок, който започна на 5 фервуари 2024 г., не са продължили обучението си или са допуснали повече от 5 отсъствия без уважителни причини. Родителите им ще трябва да върнат и изплатената вече първа половина от помощта от 150 лева. 

Дирекциите „Социално подпомагане“ в област Пазарджик вече са предприели действия за възстановяването на тези суми, като за 18 деца те са напълно погасени, 7 родители са подписали споразумение за разсрочено плащане, а за останалите е в ход процедура.

От 2021 г. помощта се отпуска без изискване за доход. Изплатените средства и за двата транша е в размер на близо 2 640 000 лева.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?