32

Изложба с живописни творби подреди художникът Илия Тончев

Изложба „Живопис“ подреди в Художествена галерия ”проф. В. Стайков” художникът Илия Тончев. 33 платна на Илия са изложени в галерийното пространство и разкриват неговия творчески път и израстване. Отличителна черта в творчеството му са красивите пейзажи и абстрактните му композиции.
На откриването присъстваше кметът на община Пещера Йордан Младенов, Елена Рядкова- зам.-кмет, общественици, гости на твореца от Пазарджик, приятели.
Тончев е художник на свободна практика. В артистичната си път е реализирал над 30 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Пазарджик и дузина в страната. Член е на СБХ и група на пазарджишките художници и Клуба на художниците на гр. Пещера.
Експозицията ще остане отворена за посещения до 13 април.
По- късно Младенов публикува свои впечатления от събитието в социалната мрежа:
"Скъпи приятели, тази вечер присъствах на откриването на самостоятелната изложба на Илия Тончев. 33 платна живопис радват окото на посетителите и показват собствен и неповторим почерк на твореца. Радвам се, че Пещера е тих пристан на неговото творчество. Пожелавам му много творчески постижения, почитатели и приятели на изкуството му. Гордея се, че сме съвременници на Илия и негови приятели !".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?