102
Следвайте ни

Излекувана от К-19 пазарджиклийка: Д-р Раковски е от рода на изчезващите

viber icon

Един от най-младите и перспективни кадри на Спешната помощ при областната болница в Пазарджик - д-р Тодор Раковски спечелил по необикновен начин признателността на 42-годишната пазарджиклийка Соня Апостолова. В края на месец септември след остра симптоматика и направен PSR-тест тя била диагностицирана с COVID-19. 

"Почувствах обща отпадналост, адски болки в ставите, силна кашлица и висока температура. Изпаднах в ужас, защото знаех, че отделенията на всички болници в областта са препълнени. От мой близки бях чула за един лекар в Спешния център на МБАЛ - Пазарджик, който помогнал на доста хора преди мен в това състояние. Веднага се свързах с него и той ме посети на адрес. Предписа ми лечение и всеки ден звънеше да се интересува как съм и имам ли нужда от нещо. Дори идва 2-3 пъти в къщи за да ме прегледа и проследи тет-а-тет състоянието ми. Нали се сещате, че това дори личните лекари не го правят", разказа пред наш репортер Соня Апостолова, която посети редакцията на "Марица" за да изкаже безкрайната си благодарност към този млад медик. 

"Не е за вярване, но той не пожела нищо в замяна. Именно тази безкористност ме порази и реших да споделя всичко това. Аз си мислех, че такива примери в днешно време вече няма, но явно има изключения. Това момче е от рода на изчезващите. Дано не се промени никога в другата посока", изрази надеждите си напълно излекуваната Соня, която макар и в пост ковид период вече се върнала към служебните си задължения във фирма за производство на части за автомобили.   

28-годишният д-р Тодор Раковски е откритие на шефът на Спешния център при МБАЛ - Пазарджик д-р Борис Манев. Постъпва на работа там преди година и 7 месеца. Образованието си завършва през 2018 г. година в Медицинския университет във Варна, след което работи в ЦСМП при морската столица в продължение на година и половина. Задълженията си в ЦСМП - Пазарджик пък съчетава с медицинско осигуряване на футболни срещи в региона, обезпечава и куп спортни състезания от всякакъв друг характер. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?