32
Следвайте ни

Изгубен портфейл се върна при собственика си само за 15 минути

Чрез Мирослав Стоянов от ОДМВР, когото разпознали от тв екрана, три дами върнаха на момче пари и документи

viber icon

Изгубен портфейл с немалко пари и документи се върна само за 15 минути при собственика си благодарение на три почтени възрастни дами, които го намерили. И с помощта на Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР. Те го разпознали от телевизионните му изказвания, затова го помолили за съдействие.

+++++

Поредната любопитна история за доброто нямаше да стане обществено известна, ако майката на момчето, изгубило портфейла си - Мария Тасева, не бе написала във Фейсбук: „На трите страхотни дами, които намериха портфейла на сина ми с лични документи и пари, предадоха го на г-н Мирослав Стоянов (защото е публично лице и честен Човек). Той чрез колегите си се свърза с мен и ми предаде лично портфейла с непокътнато съдържание. Благодаря ви, добри хора! Бъдете здрави!“.

Стоянов не скри, че е приятно изненадан от тези хубави думи, но скромно отбеляза, че просто е изпълнил човешкия и полицейския си дълг.

Случката се разиграла в неделя в парк „Стадиона“. Мирослав се разхождал със съпругата си, сина си Йоан и семейство на свой колега. Срещнали три непознати жени, а едната помолила Стоянов да поговорят насаме. Обяснила му, че току-що с приятелките си са намерили портфейл, но ще им е трудно да стигнат пеш до Районното, за да го предадат. Познала Стоянов, когото била виждала от тв екрана, и решила да поиска съдействие. Била сигурна, че той ще направиш каквото трябва. Така и станало.

„Веднага звъннах на дежурните в дирекцията, продиктувах им данните от личната карта (оказа се, че тя е на непълнолетно момче) и ги помолих да се свържат с родителите му - разказа говорителят. - За минути те бяха успели да открият майката и да я уведомят къде се намира портмонето. Четвърт час по-късно тя дойде в парка със сина си, а аз лично му върнах портфейла със съвет да бъде по-внимателен, защото при такава небрежност може да стане и жертва на злоупотреба с лични данни. Младежът беше изключително притеснен, благодари и обеща да не допуска повече такива грешки.“

Стоянов съжалява само, че не е успял да срещне трите доблестни жени с майката и момчето. Но е запазил контакт с една от тях - Грозденка Гьошева, така че смята да организира такава среща. Служителят подчертава, че в случая адмирациите би трябвало да са изцяло за възрастните дами, които не се изкушили да задържат чуждото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?