32

Изграждат отоплителни инсталации в детски градини и училища

Приключи ремонтът и преоборудването на термалното находище над Варвара

Веднага след като приключи преоборудването на находището за минерална вода "Варвара" кметът на селото Димитър Деянов поиска най-напред да се водоснабди с топла вода местната детска градина и училището. Преди дни Кирил Герасимов от отдел "Строителство" към Община Септември обяви началото за монтирането на отоплителни инсталации в местните училища и детски градини.
"Преоборудването на находището за минерална вода "Варвара" ни даде възможност да докажем, че водата е много повече от това, което се твърдеше през годините назад. Освен като количество, водата вече е и с много по-добри показатели от към температура и балнеологични свойства. Всичко това стана след дълбоко почистване на сондажите и изворите и пълното им преоборудване. Вместо тази вода да изтича в реката, вече ще тече в радиаторите на училища и детски градини. Ежедневното зареждане на печките с дърва и въглища остава в миналото.
Идеята на общинското ръководство е най-напред да се задоволи населението на с. Варвара с топла вода и чак след това да се предоставя от нея за ползване в гр. Септември и други населени места от общината.", сподели Кирил Герасимов.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?