32

Издигнаха паметник на Страхил войвода във Ветрен

Паметникът на Страхил войвода вече е поставен на видно място в родния му град Ветрен. Неговото тържествено откриване идва след повече от 4 години организационна работа и събиране на дарения за издигане на мемориала.

Главен инициатор за построяването на паметника е покойният творец Васил Байлов. Изготвянето на проекта и изработката е дело на професор Стефан Лютаков, който е с ветренско потекло.

Кметът на градчето Радослав Лютаков не пропусна да благодари на всеки от множеството хора, дали своя принос за издигането на паметника.

"Благодаря на учениците от училището, които се включиха в програмата за откриването. Благодаря на гайдарски състав "Страхил войвода" и на всички жители и гости, които уважиха това паметно за Ветрен събитие. Искрени благодарности за всички хора, които се включиха с парични дарения, за да  се осъществи построяването на този паметник. Благодарност  на Община Септември и на Общински съвет град Септември, които откликнаха на молбата на инициативния комитет и гласуваха да бъде преведена исканата от тях парична сума. 

Народ, знаещ от къде идва, знае къде отива. Не е възможно да се забрави, че ние ветренци сме хора с отколешни традиции, бит и култура носещи в себе си познанието на времето. И само ако уважаваме традициите и миналото ще можем да вървим към бъдещето, удовлетворени от настоящето", обърна се към присъстващите Радослав Лютаков. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Браво!

Браво!

26.09.2023 | 15:35

Адмирации за хората от Ветрен! Истински родолюбци!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?