Следвайте ни

Издъхна бивш зам.-енергиен министър, роден в Пазарджик

viber icon

Бившият зам.-министър на енергетиката Константин Русинов, който е родом от Пазарджик, е напуснал този свят в събота, 30 януари, съобщиха негови близки. 

Поклонението пред тленните му останки ще се състои в четвъртък, 4 февруари, от 12,00 часа на Боянските гробища в София. Опелото ще бъде изпълнено в параклиса на Гробищния комплекс.

Константин Тодоров Русинов е роден на 6 април 1937 г. в Пазарджик. През 1962 г. завършва Московския енергетичен институт, пише Уикипедия. След това работи като старши инженер в Министерството на енергетиката и горивата, началник на цех в ТЕЦ „Марица-Изток 1“. Член е на БКП от 1972 г. Бил е началник на отдел в Министерството на тежката промишленост и заместник-генерален директор на ДСО „Енергетика“. От 1976 до 1982 г. е главен директор на Стопанския минноенергиен комбинат „Марица Изток“ в Раднево. През 1982 г. започва работа в Икономическата комисия на ООН за Европа в Женева. Заместник-министър на енергетиката. От 1986 г. е първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Пазарджик. От 1981 до 1990 г. е кандидат-член на ЦК на БКП.

Съболезнования на семейството и близките му!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?