Следвайте ни

Изчезнаха галиевите термометри от аптеките

viber icon

В пазарджишките аптеки на практика вече няма галиеви термометри, тъй като панически са изкупени навсякъде, показа проверка на "Марица".

Предлагат се само електронни, които обаче купувачите избягват заради сериозните девиации, които тези термометри дават при измерване на температурата. 

Галиевият термометър е много близък до класическия с живак. В него обаче опасният живак е заменен с течност с галиев състав. Термометърът е практичен и водоустойчив. Лесен е за употреба, а също така и за почистване, което го прави много търсен от клиентите. 

Само до преди няколко дни подобни термометри в скъп и по-евтин се предлагаха в почти всички пазарджишки апетки. Сега обаче  такива няма никъде, като причината е прозаична - отсъства в складовете поради липса на внос, разкриха аптекари. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Обръгнал

Обръгнал

08.12.2020 | 12:13

Споко, ще се появят скоро...ама на двойна цена! Както дексаметазонът амп. стана от 40 ст. на 83 ст. За една нощ.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?