Следвайте ни

Изборите в Пазарджишко започнаха спокойно и нормално

viber icon

Нормално и спокойно е започнал изборният ден в Пазарджишко. До момента няма подадена информация за неотворили навреме секции, нито за други проблеми, съобщиха от РИК. В региона днес работят 379 места за гласуване, като в 321 от тях гражданите ще могат да упражнят правото си на вот с машини. Те са доставени вчера и са тествани. Фирма „Сиела Норма“ отговаря за техническата им поддръжка, а при възникнали проблеми може да се търси съдействие на телефон 0700 15 016. На сайта на Община Пазарджик са обявени и другите важни контакти за справки и подаване на сигнали в изборния ден.

За пръв път вотът се провежда в епидемична обстановка, което наложи разкриване на допълнителни секции. Такива ще има в КОВИД-отделенията, подвижна за хората под карантина, в старческите домове.

По последна информация включените в избирателните списъци от региона са малко над 241 100 човека. До последно обаче ще може да се дописват имена заради усложнената ситуация около коронавируса.

Около 600 полицаи отговарят за реда в изборния ден. Те ще бъдат пред всяка секция и на разположение на гражданите и членовете на комисиите при евентуални проблеми. Освен обичайните си задължения ще се грижат за спазването на дистанция. И днес булевард „България“ от общината до читалище „Виделина“ остава затворен за автомобили, припомнят от полицията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?