32

Ивайло Шотев, водач на листата на „Продължаваме промяната“ за област Пазарджик: Важно е България да има стабилно и можещо управление

Партията отново залага на млади, образовани хора, доказани професионалисти в своите области

Визитка:

Ивайло Шотев e на 35 г. Семеен, с едно дете. Родом от Пазарджик. Завършил Икономика в UCL, Лондон и Международни отношения в МГИМО, Москва. Успешно развива фармацевтичен бизнес в област Пазарджик, преди да се присъедини към “Продължаваме промяната“. Водач е на листата на партията за 13-и Пазарджишки избирателен район.

 

- Г-н Шотев, "Продължаваме промяната" отново издига кандидати за народни представители на Пазарджишки избирателен район, които са само от областта и сравнително млади хора. Кои са качествата на всеки от тях, за да им бъде гласувано това доверие?

- “Продължаваме промяната“ има последователен подход в кадровата си политика. Залагаме на местни хора с отлична репутация, които познават регионите си, проблемите на местните граждани и могат да представят решения. Вратите са ни винаги отворени. В листата на партията за област Пазарджик са представени млади, образовани хора, доказани професионалисти в своите области. Всички ние милеем за България, заставаме пред Вас с лицата си и сме крайно мотивирани заедно да направим България по-добро място.

 

- Кои са акцентите в програмата на партията за Пазарджишко?

- Акцентът отново пада върху хората, да поговорим с тях, да ги чуем и вземем обратна връзка. Успяхме да посетим всички села, а в последната седмица ще бъдем основно в градовете. Получаваме различни предложения и идеи за политики на местно и национално ниво. Например социалната ни политика е много добре приета, но гражданите настояват за още по-силен акцент върху образованието и развитието на подрастващите.

 

- Кои Ваши резултати от предишния мандат Ви носят удовлетвореност?

- Като народен представител вложих цялата си енергия в работа за решения на проблемите на гражданите. Конкретно в Пазарджишко се борихме и ще продължим срещу всички прояви на беззаконие и наглост на местните феодали. Реализирахме важни инфраструктурни проекти, осъществихме контрол над много дейности. Всички от ПП сме с ясно съзнание колко работа ни чака, за да подобрим качеството на живот и подсигурим спокойствието на хората. Като резултат от управлението на партията е важно да се посочи, че спешно намерихме решение за замразяване на сметките за ток на битовите потребители и бизнеса. Закриването на спецсъдилищата, както и недопопускането да се върнат хартиените бюлетини. С това ГЕРБ и ДПС целяха да продължат с похвати от старата политика, поемат курс, обратен на модернизиране на България.

 

- Какви лични цели си поставяте, ако бъдете избран отново?

- При срещите с хората ясно се откроява нуждата България да има стабилно правителство, което да преведе страната ни през зимните месеци и постави основите за едно бъдещо развитие на нашата страна. Приемам като мой дълг и отговорност да работя в посока разплитане на възела на политическата криза и да не се позволи връщане на България към стария модел, феодално управление и нисък стандарт на живот.

 

- Очертава се управлението през следващите години да е изпълнено с трудности и предизвикателства на фона на война и кризи. Как може България най-безболезнено да ги преодолее?

- Да, точно заради предизвикателствата, пред които е изправена страната ни, е важно да има стабилно и можещо управление. Заплахите отвън и отвътре са динамични и старата политика е доказала неспособността си да се справи с тях. Държавата ни бе оставена на автопилот твърде дълго, по време на Ковид пандемията ГЕРБ ни каза “Всеки сам да се оправя“ и затвориха страната. Ние от ПП представихме система за управление на база заети болнични легна и не допуснахме затварянето на редица бизнеси. Конкретните мерки са продължаване на компенсациите за бизнеса и покритието им за газа. Реализация на Плана за възстановяване, като с европейски средства ще можем да инвестираме в инфраструктура, в повишаване на квалификациите на работещите и нови машини и оборудване за нашата промишленост. Само като произвеждаме повече бихме могли да отговорим на инфлацията.

Продължаваме с нулев толеранс към корупцията, като се убедихме, че битката ще е дълга, но това е пътят, който хич не се харесва на старите политици. Пример за това е свалянето на първото правителство на Промяната.

Призовавам гражданите на Област Пазарджик да ни подкрепят с бюлетина №9 като гарант против връщането на политиките от прехода и продължаваме на курса на Променена България. Изборът е между старата политика, която обслужва малко хора за сметка на всички нас, или Променена България. 

 

*Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ай сиктир,

Ай сиктир,

22.09.2022 | 09:39

"Еничари"!

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?