Следвайте ни

Иван Васев: Честните избори на 11 юли са основен приоритет

viber icon

Изборите за народни представители в Пазарджишко да се проведат честно и прозрачно – това е основен приоритет на новия областен управител Иван Васев, който бе назначен от служебното правителство преди дни, а днес направи първата си официална изява пред медии. В началото на срещата той представи двамата си заместници – адвокат Стоян Парпулов и Тодор Джамбов, както и ресорите им.

Васев съобщи, че вече е провел разговори с ръководството на Районната избирателна комисия в Пазарджик. По думите му, дейността й е напълно обезпечена и тя вече работи нормално. До 10 юли се очакват указанията за работа с машините за гласуване. Предстои и нова среща, на която ще се обсъдят възможности за по-стройна организация преди, по време и след изборния ден, така че да не се получават обичайните струпвания на хора от секционните комисии и излишни рискове при сегашната извънредна епидемична ситуация.

Васев планира и разговор с директора на полицията в Пазарджик комисар Петко Шотлеков. Три ще са основните предложения към него, като те са доказали ефективността си в миналото. Първото е да се направи анализ на всички сигнали за хора или групи, които са имали опити за купуване и продаване на гласове, дали тези данни са проверявани качествено, подавани ли са към прокуратурата. Така се очаква да се даде възможност за прилагане на мерки срещу обстоятелствата, които са давали възможност да се търгува с гласове. Друга идея е всички жалби преди, по време и след изборния ден да се проверяват на ротационен принцип. Тоест – служители от едно структурно звено да извършва проверка на територията на друго, като на място бъде осигурен само служител, който да заведе контролиращите на адрес, например. По този начин можело да се избегнат възможни покровителства от страна на проверяващите.

Подобна среща е планирана и с прокуратурата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?