32

Иван и Иванка си казаха ново „Да!“ след 50 г. брачен живот

Възрастни мъж и жена се врекоха отново във вярност един на друг след 50 години семеен живот. Това стана точно в Деня на любовта - 14 февруари, а свидетели им станаха кметът на Пазарджик Петър Куленски и неговата съпруга д-р Антоанета Чирлова. Церемонията се проведе в Ритуалната зала на Община Пазарджик и беше подобаващо тържествена.

„На празника на любовта, имах привилегията да подновя обетите на Иван и Иванка Стойчеви, които на 12 февруари 1974 година си казват „да“ и продължават да го правят и след 50 години, разказа след ритуала градоначалникът. Община Пазарджик за  първи път създава условия за подновяване на брачните обети между съпрузи, което считам за малък, но символен акт в почит на брака и силната връзка между двама души. Оттук нататък ще го продължим и ще го насърчаваме и занапред. 

Отношенията между хората и засвидетелстването на грижа и любов са важна есенция за здравето на обществото в един град. Благодарен съм, че мога днес да оттбележа този празник и като съпруг, и като кмет на града ни, защото именно качествените отношения са нужното да живеем в една добра среда в мир и разбирателство. Но винаги с полаганетто на нужните усилия за това“, написа Куленски, като честити празника на всички влюбени.

Подновяването на брачни обети е потвърждаване и препотвърждаване на клетвата за вечна любов, уважение и вярност, която вече е била положена пред Бога по време на тайнството на брака. То е традиция в западните страни, а напоследък все по-масово навлиза и в България.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?