32

Иван Хърков е спортист №1 на Панагюрище, а тенисистките на „Асарел-Медет“- най-добър отбор

Областният управител Трендафил Величков в зала "Арена Асарел": "Продължавайте да инвестирате в бъдещето на Панагюрище и на България".

Самбистът Иван Хърков спечели отличието „Спортист на годината“ в община Панагюрище. Това се случи на традиционната церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел“. Втора е Катрин Радивчева от плувен клуб „Каменград", а на трето място е Момчил Поптолев от клуб по лека атлетика „Оборище". Класацията при отборите за поредна година се оглавява от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“- жени. За най-добър треньор бе избран Иван Нетов от СК „Бойни спортове“.
Призьорите бяха поздравени от изпълнителния директор на „Асарел-Медет“АД инж. Николай Пелтеков, който им пожела здраве и още много нови успехи. Той увери, че „Асарел-Медет“АД ще продължи да подкрепя и занапред всички значими спортни събития в общината. „През 2022 година, освен с ежегодната ни подкрепа за Асоциацията на спортните клубове, застанахме и зад инициативата „Панагюрище – европейски град на спорта.“ С наша подкрепа се проведоха редица събития на местните клубове, а любителите на спорта станаха свидетели на много атрактивни състезания“, допълни изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ инж. Николай Пелтеков, който връчи и една от наградите в церемонията „Спортист на годината 2022”.
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздрави всички отличени състезатели, треньори и отбори и благодари на „Асарел-Медет”АД за ползотворното партньорство през годините за развитието на спорта в региона. „Всичко, което правим заедно, е в името на децата на Панагюрище”, каза Никола Белишки.
Сред гостите на церемонията „Спортист на годината” беше областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, който поздрави призьорите и припомни как преди години заедно с покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков и кметът Никола Белишки са обсъждали необходимостта Панагюрище да разполага с модерна спортна зала, в която да тренират децата от местните клубове. „Продължавайте да инвестирате в бъдещето на Панагюрище и на България”, каза Трендафил Величков.
Председателят на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов също поздрави отличените и благодари на „Асарел-Медет“АД за подкрепата за местните спортисти, както и за успешното провеждане на инициативата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.
Специалната награда за най-мащабно спортно събитие на 2022 г. беше присъдена на международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Призът беше връчен на основателя на турнира Иван Александров. Друга специална награда беше присъдена на „Асарел-Медет”АД и директор „Човешки ресурси” Бисерка Янева – за подкрепата, която компанията оказва на Асоциацията на спортните клубове.
ТОП 10
След Хърков, Радивчева и Поптолев, четвърти в подреждането за „Спортист на годината“ се нареди Десислав Атанасов от спортен клуб „Топалов“, а петото място заема самбистът Спартак Кеков от клуб „Бойни спортове“. В десетката попаднаха още джудистът Георги Динков от Обединени спортни клубове „Панагюрище“, Петър Костурков – от спортен клуб „Один“, хандбалистката Ваня Шиндарова, Десислава Ботева – спортен клуб по тенис на маса „Панагюрище, и Божидара Карагьозова – хандбален клуб „Панагюрище“.
Текст и снимки: Отдел комуникации "Асарел Медет" АД

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?