Искат постоянно задържане под стража за мъжа, убил човек в Сестримо

Фермерът пребил до смърт свой работник, искал да напуска

Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 42-годишния Георги Д. от беловското село Сестримо, заподозрян за смъртта на свой 60-годишен съселянин, когото пребил фатално. Мъжът е оставен в ареста за 72 часа, днес ще бъде поискано от съда да му наложи постоянно задържане под стража.

-----

Повдигнатото обвинение е за причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено причинена тежка телесна повреда. Георги имал стадо овце, които отглеждал в стопанска постройка в село Сестримо. Пребитият по-късно от него мъж преди време работел във фермата, но се отказал.

На 7 август вечерта възрастният човек отишъл в стопанската постройка и помагал на останалите работници, които били прибрали овцете от полето. ​Казал на бившия си шеф, че повече няма да работи за него. Животновъдът се подразнил и двамата се скарали. През това време другите работници си тръгнали. 

Когато двамата останали насаме, Георги нанесъл побой на ​60-годишния мъж. Битият успял да се прибере, а на следващия ден бил откаран и приет в болница, където е опериран. Въпреки усилията на лекарите на 13 август той починал от нараняванията си.

Според изготвената медицинска експертиза са нанасяни удари с юмруци и ритници по тялото, мъжът получил фрактури на осем ребра и кръвоизлив в гръдната кухина.

От полицията пък започна​ли разследване едва в четвъртък след смъртта на бития, когато са получили сигнал от брат​ му, както и от кмета на Сестримо. Тепърва ще се изяснява и защо ​органите на реда са сезирани седмица след фаталното сбиване.

Задържаният има и предишни криминални прояви и присъди. Хората в селото пък не крият, че се страхуват от Георги, когото знаят като голям кибритлия.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”