Следвайте ни

Искат отпечатъци от загиналите мигранти

Пращат още един от ранените в Пловдив за лицево-челюстна операция

viber icon
Искане за снемане на пръстови отпечатъци от телата на деветимата мигранти, загинали при тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ в неделя, е постъпило днес в Областната болница от посолството на Пакистан, съобщи зам.-директорката на лечебното заведение д-р Дора Шопова. Тя е обяснил на посланика, че това са процедури, които се извършват под контрола на МВР и прокуратурата – задължително е да има прокурорско разпореждане. След като то бъде представено, ще бъде разрешено и снемане на дактилоскопски данни, както и снимки на жертвите. Целта е с тях да се улесни определянето на самоличността им.


Трима от пострадалите все още се лекуват в МБАЛ-Пазарджик. Единият е с тежка лицево-челюстна травма, за която по правило би трябвало да бъде опериран в специализирана клиника, затова бе изпратен в УМБАЛ „Свети Георги“. Оттам обаче вчера е върнат пак в Пазарджик. В момента е в неврохирургията, тъй като има счупване на трети лумбален прешлен. За него не се налага нищо специфично, просто ще лежи фиксиран на твърдо легло, докато се възстанови. 


Двамата, които вчера бяха преместени от ОАРИЛ в Хирургията, също продължават лечението си. Единият е със счупено бедро и всеки момент ще му бъде направена операция с поставяне на скъпоструващо медицинско изделие – специален пирон на стойност 1 800 лева. Другият също е с лицево-челюстна травма и предстои да бъде изпратен в Пловдив. Дали оттам ще преценят, че не е за тях и ще го върнат, предстои да разберем.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?