Следвайте ни

Инвалид гледа бебе с 210 лева пенсия

Венци и съпругата му Невена са загърбили здравословните си проблеми, нямат пари за лекари

viber icon
Инвалид с почти 100 процента нетрудоспособност по телково решение издържа тричленното си семейство само с пенсия от 210 лева. „Издържа” е доста пресилено, като се има предвид, че и двамата със съпругата му имат тежки здравословни проблеми, за чието лечение са необходими четирицифрени суми. За това обаче Венци и Невена Ангелови нямат опция да мислят. По-важно им е синът им Тодор да расне здрав и да има поне храна и дрешки. Помощта от държавата стига само за това.


Венци е диабетик на инсулин, изгубил е лявото си око, получава опасни кръвоизливи и се нуждае от животоспасяващ медикамент, предпазващ от инсулт. Невена пък има незараснал разрез от раждане със секцио с гноящи рани. Младите родители не могат да се лекуват, защото повечето им пари отиват за отглеждането на малкия си син Тодор. 


Венцислав се обърна към „Пазарджишка Марица” с молба за помощ. Нуждае се най-вече от пари за лечение. Би приел с благодарност всеки жест, например дрешки, вещи и храна за малкия Тодор. Добре дошли са и продукти за домакинството. Осъзнава, че докато са в Боримечково, което е на над 50 км от Пазарджик, няма как да намерят работа и доходи, които да ги измъкнат от тежкото положение. Затова се надява добри хора, притежаващи селски имот, който за момента не обитават, да му го предоставят срещу стопанисване и поддръжка.
Ако някой иска да помогне с пари, може да го направи на банковата сметка на Венцислав Атанасов Ангелов –BG79STSA93000019292065, ДСК, клон Пазарджик. Телефонът на младежа е 0896 661 574.

Повече за тежката съдба на семейството четете във вестник "Пазарджишка Марица".

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?