32

Инспектори от РЗИ-Пазарджик гостуваха в Пенсионерски клуб № 3

Инспектори от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в РЗИ Пазарджик, изнесоха презентации в Пенсионерски клуб № 3 град Пазарджик по повод 7 април – Световен ден на здравето.

Информармационното събитие се осъществи по покана на председателя на пенсионерския клуб г-жа Янка Ланкова и с посредничеството на г-жа Маргарита Михайлова заместник-председател на общинската организация на БЧК-Пазарджик.

С голям интерес членовете на пенсионерския клуб изслушаха представената от инспектор Трифонова информация за 7 април, като ден посветен на здравето, който се отбелязва от 1950 г. по инициатива на СЗО и в над 191 страни по света.

Присъстващите бяха запознати с тежестта на социално-значимото заболяване – Остеопороза. Главен инспектор Иванка Маврикова изнесе статистическа информация за разпространението на остеопорозата и здравните последици за индивидуалното и общественото здраве. Презентацията включваше хранителни препоръки за профилактика на заболяването, както и съвети за необходимостта от двигателна активност съобразена с индивдуалното здраве на всеки и възрастта.

На пенсионерите, началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ -Ирина Атанасова представи ползите от имунизацията с противогрипна ваксина и ги прикани да прояват по-голяма инициатива в грижа за своето здраве, като от рано заявят пред ОПЛ, желанието си за поставяне на същата в началото на есенно-зимния период.

Накрая присъстващите получиха здравно-информационни материали и награди, които предизвикаха всеобщо въодушевление.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?