32

Иновативно: Система "Клевър сити" ще управлява града

Тодор Попов обяви, че ще се бори за нов мандат. Високите технологии са нов акцент в работата на екипа му

Иновативна система, наречена "Клевър сити", ще управлява всички дейности в Пазарджик. Става дума за модерен софтуер, към който могат да се свържат осветление, светофари, "Синя зона", сметосъбиране и извозване и много други, които да се ръководят от едно място и така да се повиши тяхната ефективност.

Идеята сподели пред журналисти кметът на града Тодор Попов. Това стана на 22 март, Първа пролет - денят, в който той по традиция обявява дали ще се кандидатира за следващ мандат. Градоначалникът оповести, че ще се бори за народното доверие и на предстоящия местен вот наесен, като маркира основните акценти за бъдещата работа на екипа си.

"Мислим и планираме дългосрочно - подчерта Попов - Ще направим всичко възможно хората да се чувстват добре в нашия град. Подобряване на инфраструктурата, зони за отдих и спорт, депо за отпадъци, сепарираща и компостираща инсталации, пречиствателна станция - това вече го имаме. Следващата ни цел е хората да имат по-високи доходи, да усетят промяната по джоба си. Това ще стане чрез привличане на нови инвеститори. Видяхте какво се случи, като дойдоха повече инвеститори, как се промениха заплатите на хората. Но има още какво да се желае" - заяви кметът.

Друг негов приоритет е инфраструктурата. Той отбеляза, че в момента като държава "тежко изоставаме" с усвояването на средства от ЕС, но надеждата е това скоро да се промени. Преимуществено ще се работи за изграждането на Западния обход, който досега трябваше да е готов, но при смяната на властта проектът за него бе замразен. 

Образованието и спортът също са сред водещите цели занапред. Работата по досегашните проекти ще продължи, но с надграждане, за да може все повече малчугани да се занимават със спорт и изкуства, защото "една работа както потръгне, така и ще върви".

Приоритет са още младите семейства. Разработва се система от стимули, които да ги мотивират да работят и да се чувстват добре в собствения си град.

"Сега в събота и неделя е пълно с гости ​в града. Но ние искаме младите хора да остават в Пазарджик, да се местят в Пазарджик, да работят в Пазарджик и да отглеждат децата си в Пазарджик" - заяви Попов.

Иновациите са не по-маловажен акцент, допълни кметът и поясни:

"Ще се опитаме да сме първият град, който да направи и приложи проекта "Клевър сити". Това е система, която може да управлява ефективно всичко: осветление, светофари, "Синя зона", сметосъбиране и извозване и много други. Планираме също така в града ни да има два нови института - за роботика и медицина, в които да се правят високотехнологични изследвания, включително на ДНК. Амбицията ни е да сме първи във всичко. Когато преди 10 години си говор​ехме за нещата, които вече имаме, хората не ни вярваха. Но ние вярвахме и успяхме. Затова искам отново да помоля нашите съграждани да ми гласуват доверие. Имаме опита, експертизата и куража, а за да успяваш, е много важно да имаш кураж. Искам след години Пазарджик да бъде градът, даван за пример във всяко едно отношение!" - допълни Попов.

Той увери, че и този път ще заложи на позитивна кампания. Отбеляза, че всеки има право да се кандидатира, конкуренцията е полезно нещо, но последната дума имат гласоподавателите - ще спечели най-добрият.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кънчо Путкодеров

Кънчо Путкодеров

23.03.2023 | 21:04

Смях без гащи

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?