Следвайте ни

Иновационен лагер за бъдещи предприемачи във Велинград

viber icon

Джуниър Ачийвмънт България организират инициатива в партньорство с Професионална гимназия по икономика и туризъм ,,Алеко Константинов” Велинград, в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се провежда от 12 до 18 ноември.

Иновационният лагер ще се проведе на 15 ноември 2018 г. в хотел „Арте“  Велинград, който ще представлява интензивен уъркшоп за младежи на възраст от 15 до 19 години. По време на лагера учениците ще разискват конкретно бизнес предизвикателство и ще генерират идеи, с които да разрешат поставения казус в рамките на 5-7 часа, разполагайки единствено с достъп до компютри, Интернет и съветите на ментори.  Представените презентации от учениците ще бъдат оценени от жури, част от което ще бъде и екипът на Областен информационен център – Пазарджик.

Джуниър Ачийвмънт България е официален домакин за страната на Световната седмица от нейния старт през 2008 г. Целта й е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият, чрез иновации и въображение. Те вземат участие в дейности и събития, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, като генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие.

През 2017 г. в Седмицата участваха над 170 държави и близо 25 милиона души от цял свят. У нас в 150 училища бяха организирани иновационни лагери и открити уроци, в които се включиха близо 7000 ученици.

Съвместните инициативи с партньорски училища в рамките на Световната седмица на предприемачеството имат за цел да покажат на обществото как младите хора придобиват финансова грамотност и развиват предприемачески умения. Основен елемент от философията на организаторите е предоставянето на познания за реалния свят на бизнеса и икономиката, чрез влизането на представители на бизнеса и институциите в класната стая.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?