32
Следвайте ни

Има ли ново масово избиване на кучета в Пазарджик?

viber icon

Над 30 бездомни кучета са натровени в Пазарджик за последните 6 месеца.

Примамките се разпръскват в Южната промишлена зона на града и квартал “Запад”. Методите са различни – от пирони до силна отвора, скрити в парчета месо, съобщава bTV.

“Общински приют или служба, която да ловят по-агресивните няма. Последният случай е от миналата седмица, а по улица “Мильо Войвода” все още лежат труповете на кучетата”, разказва жител на града. „Ние имахме две кучета пред склада – седяха си, хранехме ги, не бяха заплаха за никой, но покрай сухото гори и мокрото. Нашите кучета явно бяха яли от тая отрова“, допълва мъжът. 

След сигнал на телефон 112 полиция идва да констатира случая. Той придобива оттенъци като от филм на ужасите – аутопсиите на кучетата се правят на място.

„Ако може да има приют, който да ги прибере някъде, ситуацията ще бъде друга. След като общината не поема отговорност, хората са решили да си я поемат“, допълват пазарджиклии.

По случая е образувано досъдебно производство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Марин

Марин

04.10.2021 | 10:02

Ръка която трови добро няма да види !В Европа няма такава простотия !Да се направят приюти това е решението !

Отговори
0 0
РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

02.10.2021 | 15:13

МАХАТЕ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И ТЕХНИТЕ ТЛЪСТИ МЕСЕЧНИ ЗАПЛАТИ--И ПОСТОЯВАТЕ И ПОДЪРЖАТЕ ПРИЮТА ЗА КУЧЕТА И ЦЕЛИЯТ ГРАД ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ--А СЪВЕТНИЦИТЕ ГЛАДИ НЯМА ДА ОСТАНАТ--ВСИЧКИ СА С БИЗНЕС И ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?