Следвайте ни

Илия Царски е готов за писта "Енеос"

viber icon

Панагюрският автомобилен състезател Илия Царски се възстанови от травма на крака и ще вземе участие на писта "Енеос" – втори кръг от Националния шампионат по на затворен маршрут. Организатор на събитието е пловдивският клуб КА-2 Рейсинг Тийм с подкрепата на Омникар България – официален вносител на маслата Eneos за България. Състезанието ще се проведе идния уикенд – 22-23 май.

"След операция на десния крак и 24 дни възстановяване, днес за първи път пробвах състезателния автомобил преди писта “Енеос”. Пожелаваме си успешен старт и още по-успешен финал, сподели Царски след тренировката преди старта. 

Заявките за състезанието в серия Макси предвещават интересна и оспорвана битка за победата. Отборът на домакините от КА-2 Рейсинг Тийм, в който е и пазарджиклията Камен Василев ще бъде в пълен състав.  Триото Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев са с Мицубиши Лансър Ево 10. Компания ще им правят Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9), Пламен Камбуров (ЛВ-Авто, Мицубиши Лансър Ево 9) и др.

В борбата за победата в серия Туринг ще се впуснат 13 пилоти.
На линия е шампионът Иван Влъчков (КА-2 Рейсинг Тийм) с Хонда Сивик, който не завърши първия кръг в Бургас заради технически проблем. Сред заявените е победителят от  Бургас Кольо Карастоянов (КА-2 Рейсинг Тийм, Хонда Сивик).

Силната конкуренция в групата допълват Косю Йорданов (Green Fox Motorsport, Рено Меган), Стоил Неков (АСК Елена Тийм, Honda Civic) и ветеранът Стоян Апостолов (АСК Елена Тийм, Honda Civic). За първи път в този клас ще кара Кристиян Христов с Хонда Сивик от Ефко Рейсинг Казанлък.

Битката в серия Спорт ще бъде между 13 състезатели. Сред заявените са шампионът в серията Йордан Методиев (Дианел Рейсинг, Хонда Сивик), който започна сезона с победа на Писта Бургас. Александър Антов (Green Fox Motorsport, Хонда Сивик) и Александър Димитров (Green Fox Motorsport, Хонда Сивик), които се качиха на подиума в първия кръг от шампионата, също са сред участниците.

Заявените пилоти за Купа Лада са 10. Сред тях са Иван Лишев (АСК Стара Загора, ВАЗ 2101), Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора, ВАЗ 2105) и Огнян Патенов. Тренировките за място започват в събота от 13:00 ч. Официалното откриване на Писта Енеос е в неделя от 10:30 ч. Първата серия стартира от 11:00 ч.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?