Следвайте ни

ИГА започва нов проект за защита от домашно насилие

viber icon

Български фонд за жените и Фондация „Bcause: в помощ за благотворителността в България” подкрепиха поредния проект на Фонд ИГА на тема домашно насилие. Проект „Подкрепа, помощ и защита” стартира в средата на декември и ще продължи до месец май на следващата година. Ще се реализира на територията на Пазарджишка област.  

Основната му цел е да осигури навременна и адекватна подкрепа на пострадалите от домашно насилие, както и на тяхната защита, възстановяване и реинтерграция и предоставяне на услуги за работа с извършители на домашно насилие.

Експертите на Фонд ИГА, които работят в Бюрото за консултиране, насочване и подкрепа на жертви на домашно насилие, ще предоставят специализирани консултации и участие в рехабилитационни програми както на жертви, така и на извършители на домашно насилие. За лицата, които не могат да ползват услугите на Бюрото на място, са  предвидени мобилни консултации.

Информационна брошура и плакат ще бъдат предоставени на институции от цялата област с цел - информиране за възможностите, които проектът предоставя за целевите групи.

Проектът ще приключи с регионален форум, за участие в който ще бъдат поканени представители на институции от всички общини на област Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?