Следвайте ни

И в Пещера ковид отделението се напълни, щабът въвежда нови мерки

viber icon

От Общинския кризисен щаб в Пещера предупреждават, че коронавирусът се разпространява дифузно и рискът от инфектиране не е отпаднал. “Регистрираните нови случаи на положителни проби за COVID-19 в областта и в града трябва да ни направят още по- внимателни и предпазливи“, каза кметът на Пещера Йордан Младенов по време на заседание на Щаба, в който са включени представители на здравеопазването, полицията, пожарната, водоснабдителното дружество, представители на стопански организации и др.

От изнесената информация стана ясно, че към края на месец август 2021г. има 63 регистрирани случая на коронавирус. 48 от инфектираните са били в домашна изолация, 15 от тях са били хоспитализирани в болнично заведение. Към 3-ти септември установените случаи са общо 73. Под домашна изолация са  били 54 пациента, хоспитализираните са 19. Регистриран е случай на заболяване на дете на една година.

По информация на д-р Апостолов- управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ всички налични 20 легла са заети с пациенти приети с диагноза коронавирус. Според негови наблюдения Делта мутацията протича различно и този вариант е значително по-заразен и води до по-висок риск от хоспитализация. Това означава, че за някои млади хора Ковид-19 се усеща по-скоро като обикновена настинка. Към момента лечебното заведение разполага с необходимите лекарствени средства и течен кислород за обдишване на болните. При ваксинираните с две дози рискът от хоспитализиране е по-нисък, а заболяването протича по- леко. Който обаче не е ваксиниран, е значително по-слабо защитен.

Д-р Апостолов подчерта, че здравното заведение което ръководи, разполага с достатъчно ваксини, както и с нужните специалисти и кабинет.

Главен инспектор Камен Радев- шеф на РУ- Пещера каза, че органите на реда взимат всички необходими мерки за ограничаване на заболяването. На възлови обществени места,  пред хранителни вериги и магазини са осигурени патрулни полицаи, които ограничават струпването на хора и предупреждават за носене на лични предпазни средства и спазване на указаното отстояние.

Градоначалникът разпореди да бъдат изготвени заповеди с ограничителни мерки за клиентите на магазини и банкови учреждения в града. Указание за превантивните мерки на Щаба ще бъдат връчени на управителите на социални и здравни институции. В осигуряването на ред, дисциплина и превенция ще бъдат ангажирани служители от Общинска администрация.

По данни от Единния информационен портал :

От месец април 2021 г. до момента общо регистрираните случаи на заразени с коронавирус на територията на община Пещера са 867.

в К. Димитриево – 30
в Радилово 60
в Пещера- 775
в с. Свети Константин- 2-ма
Излекуваните са 660

в К. Димитриево – 24
в Радилово – 45
в Пещера – 590
в с. Свети Константин – 1
Починали са общо 69 човека

в Радилово – 6
в Пещера – 63-ма
няма регистрирани в К. Димитриево и с. Свети Константин

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?