Следвайте ни

И в Панагюрище ще предоставят асистентска подкрепа

viber icon

Община Панагюрище започва от 29.03.2021 г. приема на документи от кандидати за потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова грижа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на хора в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, и се предоставя от личен асистент.

Потребители на социалната услуга са лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Кандидатите за потребители заявяват желанието си да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа” по настоящ адрес. Изискват се заявление-декларация (по образец); документ за самоличност (за справка); експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; Медицински протокол на ЛКК; други медицински документи – актуална епикриза, медицинска характеристика и др.  (копие);Пълномощно (в случай, че кандидатът за потребител не заявява лично).

Максималната  продължителност за ползване на социалната услуга „Асистентска подкрепа” от един потребител е до 4 часа дневно, всеки работен ден, съобразно изготвената предварителна оценка на потребностите и последващите  индивидуална оценка на потребностите, индивидуален план за подкрепа и сключеният договор за ползване на услугата.

Заявяването от кандидатите за потребители, желаещи да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа“, в изпълнение на Закона за социалните услуги, се извършва от 29.03.2021 г. в Центъра за обществена подкрепа „Зора“, находящ се на ул. „Кръстьо Гешанов“ № 5, всеки работен ден от 09:00 до 16:00 часа, на тел. 0885 228 868 или на електронна поща:  [email protected]

Документи по образец за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ могат да бъдат изтеглени от официалната интернет страница на Община Панагюрище, на адрес: www.panagyurishte.org, секция „Нови обяви“.

За допълнителна информация – тел. 0885 228 868 – директор ЦОП „Зора“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?