Следвайте ни

И в Панагюрище правят Център за работа с деца на улицата

viber icon

Община Панагюрище и Министерството на труда и социалната политика подписаха договор за изпълнение на нов социален проект - за изграждане на Център за работа с деца на улицата. Одобреното финансиране е близо 180 хиляди лева и се отпуска по Програма „Развитие на човешките ресурси“. Сроковете за изпълнение са от 1 юли 2022 година до 30 юни 2023 година.

Проектът предвижда разкриване на нова социална услуга за социално включване Център за работа с деца на улицата, с капацитет 15 места, който ще подкрепи деца в риск и техните семейства, на територията на община Панагюрище.

Чрез създаването на Център за работа с деца на улицата ще се осигури по-голямо разнообразие и качество по отношение на социалните услуги в общността. Ще бъдат подобрени възможностите за защита и социална рехабилитация на деца в риск. Изпълнението на проекта ще разшири и кръга на социалните услуги, което ще допринесе за мисията на Община Панагюрище да изпълнява ролята на двигател за местното развитие на социалните услуги и обединител на усилията в тази посока на всички заинтересовани страни.

Дейностите по проекта ще допринесат за разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на деца в риск и техните семейства, като се насърчават равните им възможности и се разширява обемът и целенасочеността на социалните услуги, предоставяни в общността в община Панагюрище.

Проектните дейности ще отговорят на част от предизвикателствата на политиката в областта на социалното включване - нарастващото търсене на социални услуги в общността, както и на все по-нарастващата необходимост от по-ефективни и ориентирани към индивидуалните потребности услуги за децата и техните семейства.

Проектното предложение е в съответствие с целите на програмата и има принос към настоящата процедура, като окаже подкрепа за допълняемост на проект по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, чрез изграждане на социална инфраструктура извън процеса на деинституционализация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?