102

И в Брацигово слагат контейнери за вехти дрехи и обувки

Брацигово е поредният град, който се включва в Националната мрежа за разделно събиране и дарение на дрехи и други текстилни изделия чрез контейнери на БЧК. В родопското градче беше поставен първият специализиран контейнер със знака на Червения кръст за удобство и на разположение на гражданите. Той се намира на бул. „Трети март“ №  65  - на паркинга на градския стадион „Христо Гюлеметов - Бонбона“.

Предавайки ненужните си дрехи, обувки и домашен текстил (покривки, завеси, кърпи и др.) в контейнерите със знака на БЧК, освен реализирането на огромни екологични ползи, гражданите подпомагат и Фонда за бедствия, аварии и кризи на БЧК. 

Торбичките, които ще се предават в контейнера, трябва да са добре затворени/завързани, за да се запазва текстилът от замърсяване и да са пригодни за последващите товаро-разтоварни дейности.

Чрез разделното събиране и последващото оползотворяване се предотвратяват куп замърсявания на природната среда, които производството на текстил предизвиква. Избягва се и добиването на нови природни ресурси, които в бъдеще ще стават все по-дефицитни.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?