Следвайте ни

И тази сутрин хванали работещи кафенета в Пещера

viber icon

Въпреки усложняващата се обстановка с коронавируса в Пещера, и тази сутрин проверяващите заварили в ромския квартал „Луковица“ работещи кафенета. Местните се опитват не само да не прекъсват бизнеса си в кризата, но и да се събират на компании. Явно не ги вразумява и фактът, че градът вече даде жертва на новия коронавирус.

Това наложи и въвеждането на пропускателен режим от вчера, а от днес вече на КПП-тата мерят и температурата на преминаващите с термокамера, предоставена от местно предприятие.

„Преди трийсетина минути отново бях там, спокойна е обстановката. Хората свикнаха, а и те не са блокирани в квартала, може да излизат. Но – само по основателни причини, коментира кметът Йордан Младенов. Пропускат се отиващи и връщащи се от работа, нуждаещи се от медицинска помощ, както и за пазаруване, но на връщане трябва да покажат касов бон, за да докажат, че излизането е било наложително. Младежи, тръгнали ей така, безцелно, ги връщат полицаите на КПП-тата“.

Кметът за пореден път подчертава, че именно този квартал беше поставен под по-строг контрол заради многото завърнали се от рискови страни емигранти. Сред тях вече пламна огнище на зараза, като трима са с потвърдени положителни резултати за COVID-19, очаква се още една проба на човек с характерна за коронавируса симптоматика.

Проблем създава и стремежа на жителите на квартала да запазят социалното си общуване и поддържане на близки контакти.

„По данни на лекарите и на РЗИ това създава голям риск тези сбирки да се превърнат в епидемична точка, откъдето да пламнат и други райони, припомня Младенов. Не можем да позволим това, затова слагаме филтъра с КПП-тата. И пак казвам – всеки може да премине през тях, но само по неотложни причини“.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?