Следвайте ни

И прокуратурата атакува отказа за отстраняване на Марин Рачев

viber icon

Районната прокуратура в Пазарджик също е атакувала отказа на ОИК-Септември да отстрани от поста кмета на града Марин Рачев. Това стана ясно на днешното първо заседание в Административния съд по делото, заведено след жалби на Инициативен комитет „Да спасим община Септември“ и коалиция „БСП за България“. Протестът на държавното обвинение стана и причина за отлагане, като бе даден срок на двете страни да се запознаят със съдържанието на документа, получен в деловодството на съда тази сутрин.

Следващото заседание ще бъде на 20 януари. В него като представител на държавното обвинение ще участва прокурор Петя Ташкова.

Вече извън съдебната зала адвокатът на обжалващите Николай Баташки, заяви, че отлагането няма да доведе до забавяне на самия процес. Макар да се очаква решението на административните магистрати да бъде обжалвано и пред Върховния административен съд, срокът за приключване е двумесечен, така че окончателно решение се очаква на 7-8 март.

До съдебния спор се стигна, след като ВАС се произнесе, че Рачев е бил в конфликт на интереси при внасянето на предложение в градския съвет, касаещо строеж на хотел от фирма, чийто едноличен собственик е майка му Спаска Рачева. ОИК обаче отказа да прекрати правомощията му, като се мотивира, че нарушението е от предишния мандат, а законът не предвиждал наказания за преизбрани кметове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?