Следвайте ни

И предприемачите събират помощи за болницата

viber icon

Сдружението на предприемачите в Пазарджик започна кампания в помощ на Областната болница и местния Център за спешна медицинска помощ. Със събраните пари ще бъдат купени предпазни средства и медицински изделия, необходими за лечение и защита от коронавируса, съобщават инициаторите.

„Фактът, че сред заболелите в област Пазарджик са медицински лица ни кара да мислим, че за всички нас е жизнено важно да запазим медиците си, защото те са ни крайно необходими и освен това са на първата линия в борбата с болестта“, пишат в обръщението си от бизнес организацията.

В съобщението, подписано от Евтим Янев, Нишан Бъздигян и Благой Ангелов, се казва още, че призивът не трябва да се приема като дело на сдружението, а като възможност всеки да направи това, което чувства, че трябва в трудния момент.

На всички дарители ще бъдат издадени удостоверения за дарение и разходването на средствата ще бъде прозрачно и ефективно, разрешавано от контролен съвет, излъчен от дарителите. Кампанията ще продължи до 30 март, когато даренията ще бъдат отчетени и заедно със списъка на дарителите ще бъдат предоставени на болницата и Центъра за спешна помощ.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?