Следвайте ни

И магията на хляба ще ни води към щастието и любовта…

            С уникална приказка за хляба, разказана от гост терапевта Роси Проданова, ПГХХТ отбеляза Международния ден на хората с увреждания. В първото по рода си занимание по хлеботерапия в град Пазарджик децата със СОП и техните връстници смелиха зърното на мъдростта, станаха част от театъра на трохите, пресяха грижите, замесиха много емоции, втасаха с песни, опекоха спомени, разчупиха и споделиха хляба си.

През последните години работата с тесто и създаването на хляб се превърна в терапия за деца и младежи от рискови групи, хора със зрителни проблеми, социални затруднения и деца със СОП. Смята се, че работата с тесто развива фината моторика, действа на абсолютно всички сетива и създава усещане за топлина, близост, смирение, споделеност и уют.

Гости на събитието бяха г-жа Александра Полищук – старши експерт по професионално образование в РУО – гр. Пазарджик, г-жа Гергана Колчакова – директор на РЦППО – гр. Пазарджик, г-жа Силвия Богданова – координатор в ЦМЕДТ „Амалипе“ и г-жа Бисерка Трайкова – секретар на МКБППМН към Община Пазарджик.

Заниманието по хлеботерапия е част от дейностите по проект „Инвестиция в интеркултурната различност – инвестиция в бъдещето“ към ЦОИДУЕМ, реализиран от ПГХХТ – гр. Пазарджик.

Източник: ПГХХТ – гр. Пазарджик

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?