Следвайте ни

Хванаха трима да унищожават предизборни плакати, не ги наказаха

viber icon

Трима мъже са засечени да унищожават предизборни плакати. Никой от тях обаче не е наказан, само на един е връчен предупредителен протокол от полицията.

Това е резултатът от проверка на Районната избирателна комисия в Пазарджик по сигнал на кандидат за народен представител и областен лидер на една от партиите, участващи във вота за нов парламент на 11 юли. В текста се казва, че на 26 юни Иван Тотин от Радилово нарочно е късал агитационните материали на партията. В същия ден е изпратен сигнал до полицията в Пещера. Автопатрул е установил, че твърдението отговаря на истината, а на мъжа е съставен протокол за предупреждение.

Втората част на жалбата се отнася до други двама души – Антон Исмаилов и Мехмед Исмаилов, които разлепвали поставени по ул. „Михаил Такев“ в Пещера плакати. При разпит те са потвърдили, че са премахнали и предизборни материали в Радилово.

Де юре обаче се оказва, че нарушение и в двата случая няма. Плакатите са били на електрически стълбове, а има заповед на кмета на Пещера Йордан Младенов, която забранява поставянето им на електрически стълбове. В Изборния кодекс като нарушение е посочено „унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред, до края на изборния ден“, сочи се в решението на РИК. Жалбата е оставена без уважение.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?