Следвайте ни

Хванаха горски на незаконен лов край Велинград

viber icon

Горски служител беше спипан по време на незаконен лов край Велинград, научи "Марица". 

На 27 април служители на ДЛС Чепино при обход забелязват лице, движещо се с ловно оръжие. При извършена проверка е установено, че това е Мустафа Дж. от с. Медени поляни, община Сърница. Оказало се, че мъжът е служител на ТП ДГС Селище. Той заявил пред горските, че търсел своето ловно куче, и че бил без оръжие. При проверка в дома на Мустафа, който е законен ловец, служителите на полицейския участък в Сърница установили, че в касата на мъжа, който е син на бившия селски кмет, липсва законнопритежаваното от него ловно оръжие. 

След проведени беседи с Мустафа Дж. съвместно със служители на ДЛС Чепино и ПУ Сърница е установено оръжието, скрито в гората в близост до мястото където е хванат. По случая е образувана преписка по описа на РУ Велинград, оръжието е предадено в РУ Велинград с протокол и са съставени актове на Мустафа Дж. по Закона за горите и лова.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

29.04.2021 | 15:36

Мустафа, това не ти е бащиния!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?