Следвайте ни

Хора се вият в междучасието във ветренско училище

viber icon

Голямото междучасие е време за хубаво, кръшно, българско хоро. Или поне така преминава почивката между часовете за учениците от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий" във Ветрен, видяхме от публикувано видео в страницата на школото. Под звуците на любими родни автентични ритми се хващат както децата от всички класове, така и учителите им и директорката Лена Парова. За всички тях това е страхотен начин да прекарат времето между уроците и дори случайните минувачи се радват на хубавото веселие в двора на училището. Идеята е на ученическия съвет.

И в други наши училища българските хора са част от междучасията на децата. Вече сме писали за народните танци в Математическата гимназия в Пазарджик, които вече се превърнаха в традиция, а учениците далеч не танцуват само популярното право хоро, ами и доста по-трудни.  

Ралица Иванова

Ралица Иванова

Редактор

Ралица Иванова е на 28 години, възпитаничка на Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, бакалавър по българска филология в Софийски университет "Свети Климент Охридски" и магистър по публични комуникации в отбраната и сигурността във Военна академия "Георги С. Раковски".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?