32

Хале за пожарна и бюро за лични документи откриха в Сърница

В  гр.Сърница бяха открити пункт за обслужване на граждани за издаване на български лични документи и оборудвано хале за новия противопожарен автомобил на доброволното формирование в родопската община. На церемонията присъстваха областния управител на област Пазарджик г-н Трендафил Величков, заместник-директорът на ГДПБЗН и директор на Дирекция „Оперативни дейности” старши комисар Красимир Шотаров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, кметът на Община Сърница г-н Неби Бозов,  началникът на РУ-Велинград главен инспектор Стоян Кюпов. Сред присъстващите бяха още представители на местната власт в Сърница, началникът на местния участък старши инспектор Борис Бориков и г-н Стилиян Хараланов от Управителния съвет на Доброволните формирования в Република България. 

По инициатива на ръководството на ОДМВР-Пазарджик и с подкрепата на общината в лицето на кмета г-н Неби Бозов е изграден и оборудван пункт за прием на граждани, които имат необходимост да им бъдат издадени документи за самоличност. Неговото обособяване и изграждане е от огромно значение и е съществено улеснение за живеещите в общинския център и населените места в общината – селата Побит камък, Медени поляни и Селище. До този момент на жителите на района се налагаше да пътуват близо 50 километра до РУ-Велинград, където да получат тази административна услуга.    

Редом с това общината в Сърница е изградила модерно и функционално хале, в което ще се помещава дарения преди време от Швейцария противопожарен автомобил. 

На церемонията гостите отправиха поздрав и благопожелания към ръководството на общината в лицето на г-н Бозов и членовете на доброволното формирование. Дадоха за пример тяхната усърдна, целенасочена и отдадена работа за изграждане на модерно, добре оборудвано и обучено доброволно формирование, което е готово при необходимост да се включи в различни аварийно-спасителни и пожарогасителни дейности.  От своя страна кметът благодари на представителите на регионалната и централна държавна власт за помощта и съдействието при реализирането на тези проекти, които са от огромно значение за жителите на най-младата община в областта. 

*Пресцентър ОДМВР-Пазарджик 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?