Следвайте ни

Гюлшен Уисал от Дортмунд с дарение за 18 000 евро в Пещера

viber icon

Възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Пещера получиха щедро дарение от Гюлшен Уисал от Германия. Даровете вече пристигнаха и зарадваха 9 малчугани на възраст от 7 до 17 години. За тях благодетелката донесе мебели, играчки и уреди, които ще им помогнат при предстоящи периоди на дистанционно обучение и ще превърнат мястото, където живеят, в истински уютен дом.

------------

Обитателите на социалното заведение получиха също телевизори, лаптопи, телефонни апарати, велосипеди, пързалка, кошове за баскетбол и врати за мини футболно игрище. Новите придобивки са на стойност 18 000 евро.

Дарителката разбрала за центъра и неговите възпитаници от жителка на Пещера - Живка Йорданова, която е нейна служителка в Германия. Семейство Уисал от Дортмунд имат фирма за набиране на работници в Германия. Въпреки кризата, породена от ситуацията с коронавируса, за поредна година решили да зарадват нуждаещи се. Живка ​им разказва за децата в центъра и така германското семейство избира Пещера. Дарителите разбрали, че настанените възпитаници са 3 момичета и 6 момчета, и предвидливо подготвили лични подаръци за всеки от тях.

"Г-жа Уисал не за първи път прави големи дарения, но досега те са били в Германия", разказа зам.-кметът на Пещера Елена Рядкова. Сега е избрала да помогне на децата в нашия център заради обичта си към малчуганите и убеждението си, че всяко дете заслужава уют, топлина, истински дом. С даровете си тя превърна центъра точно в уютен дом. Предварително се свързала с децата, попитала ги какво биха искали и като истински Дядо Коледа изпълнила всички техни желания. Подаръците са наистина големи, избрани с много любов. Като видяла, че диваните в хола са износени, дори нови дивани отишла да им купи, картини по стените наредила. Сега центърът е усмихнат, дворът е усмихнат, децата са усмихнати - нямам думи за този невероятен жест!", допълни Елена Рядкова.

Дарителката си тръгнала от Пещера с обещанието да поддържа връзка с децата, а догодина през лятото пак да дойде да ги види с нови подаръци. На тръгване им заръчала да си пазят новите придобивки като грижовни стопани, защото са си техни и е добре да ги имат за дълго време.

*Снимки - Димитър Насков

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?