Следвайте ни

Губернаторът: Училищата имат готовност за старт на учебната година

viber icon

Всички 110 училища в област Пазарджик имат готовност да започнат новата учебна година присъствено. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

Губернаторът съобщи още, че учебните сгради се подготвя за изпълнение на стратегията за невзаимодействие между паралелките. Личните предпазни средства няма да са задължителни в клас, а само в коридори, санитарни помещения и общи части. Учителите също няма да носят маска в класната стая. Училищата имали маски и шлемове за децата и педагогическите екипи.
Предвижда се тържествено откриването на учебната година само за 1, 5 и 8 класове, тъй като това са началните стъпки на съответния училищен етап. Другите паралелки също ще се съберат, но ще бъдат изолирани от останалите. Има готовност за превключване и в режим на дистанционно образование, ако това се налага, заяви от своя страна шефката на регионалния инспекторат при МОН Валентина Кайтазова.
Децата от първите до четвъртите класове включително ще учат в една стая и ще бъдат обучавани от по един учител.
При заболял учител или ученик от коронавирус, училищата може и да преминат на обучение в електронна среда.
Предстоят и родителски срещи – на живо и онлайн, за да бъдат запознати родителите със спецификите на тази учебна година. Тепърва ще бъде разяснено при какви условия децата им могат да се обучават дистанционно. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?