Следвайте ни

Група от детска градина е карантинирана, учителка е позитивна за КОВИД

viber icon

РЗИ Пазарджик информира за 53 положителни проби през последното денонощие за COVID-19; 5 лица от област Пазарджик ще прекарат карантината си в други области на страната, с тях общият брой става 58, хоспитализирани са 2. Разпределени по пол – 30 жени и 23 мъже, на възраст от 8 до 87 години.

Новооткритите са от следните населени места: от град Пазарджик – 8, от село Огняново – 1, от село Алеко Константиново – 1, от село Главиница – 2, от село Дебръщица – 1, от село Мало Конаре – 2, от село Црънча - 3; от град Панагюрище –6; от село Калугерово – 2, от село Памидово - 1; от град Септември – 9, от село Симеоновец - 1; от град Пещера – 3, от село Радилово - 2; от град Стрелча – 4, от село Смилец – 1; от град Брацигово – 1, от село Бяга – 1; от град Белово – 1, от село Момина Клисура – 1; от град Велинград – 2.

Починали са:

·        Жена на 45 години от село Говедаре, с придружаващо заболяване захарен диабет.

·        Мъж на 73 години от село Злокучене с придружаващи заболявания -  сърдечно заболяване и захарен диабет.

·        Мъж на 56 години от село Братаница с придружаващо сърдечно заболяване.

 

*****

През вчерашния ден – 13.03.2021 г., поради потвърден случай на COVID-19  на учител в град Брацигово, със заповед на директора на РЗИ Пазарджик  е поставена под карантина Първа  група „Синчец“ на детска градина „Здравец“ - град Брацигово.

Преустановени са посещенията на децата в детското заведение, предписано е извършването на основна дезинфекция на помещенията в сградата използвани от групата, както и на цялата градина, съгласно „Алгоритъма за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19“. Проследява се състоянието на децата.

Поради потвърден случай на служител – непедагогически персонал в детска градина „Дъга“ – град Пазарджик, нямащ пряк контакт с децата от детското заведение, е издадена заповед на директора на РЗИ за предприемане на противоепидемични мероприятия -  извършване на щателна дезинфекция на помещенията използвани от  служителя, както и на цялата градина за срок 13-14.03.2021 г.

Издирени са контактните му лица и са поставени под карантина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?