Следвайте ни

Граждани сигнализират за продавачи и клиенти без маски

viber icon

Много от проверките на Областната дирекция по храните в Пазарджик в последно време са по сигнали на граждани, че в обекти на фирми не се спазват противоепидемичните мерки - и от персонал, и от клиенти. Това съобщи директорът на ведомството д-р Петко Митев. Практиката показва, че повечето жалби са основателни - за неносене или неправилно носене на маски и допускане на посетители без маски. От ведомството са издали предписания и са информирали РЗИ за доказаните нарушения. Ако те се повторят, ще бъдат налагани санкции.

От 15 септември досега инспекторите по храните са извършили 212 проверки в обекти за търговия с храни и 79 - в производствени предприятия. Редом с това ​е осъществен засилен контрол в столови, кухни и павилиони в училищата. Един ​търговски обект е с ​наложен акт за липса на регистрация. 

Контролната дейност и на инспекторите по храните, и на РЗИ продължава.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Граматиков

Граматиков

08.10.2020 | 15:51

На норманите хора им писна да са с маски, заради разни психарки като тези горните.

Отговори
0 0
Анелия

Анелия

08.10.2020 | 14:00

Днес пътувах с такси 6665.И в двете таксита водачите бяха без маски, дори под брадичката нямаха.Същото беше положението и в авгобус 44.Имаше пътници с маски, както и без.Кондукторът и шофьорът бяха без и не направиха нито една забележка на пътниците без маски.

Отговори
0 1
другарка или днешна госпожа

другарка или днешна госпожа

08.10.2020 | 13:48

Па моля другарко Иванчо е без маска!!????????

Отговори
0 2
Зоя

Зоя

08.10.2020 | 13:36

Защо ако се повторят??? Директна санкция,на минутата! Българина разбира само ако му бръкнеш в джоба! Защо няма проверяващи в Пловдив? А по рейсовете? Бай Ганьо винаги е тарикат.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?