32

Граждани и общественици склониха глава пред паметта на Апостола

Десетки граждани и общественици се стекоха днес пред монумента на Васил Левски в Пазарджик, за да отдадат почит към най-светлия герой в българската история по повод 185-годишнината от рождението му. Поклонението бе организирано от Общината и Общинския комитет, носещ името на Апостола. В церемонията се включиха и деца от много училища в града.

Денят бе почетен с рецитал и поднасяне на цветя пред паметника, издигнат на площад "Васил Левски" в Пазарджик.

Пещерци също склониха глава пред делото на Васил Иванов Кунчев, съобщиха от Община Пещера. Тя бе основен организатор на събитието, което събра родолюбци от всички политически партии.

Цветя и венци в знак на признателност поднесоха кметът Йордан Младенов, представители на политически сили и неправителствени организации.

Композицията  “Клетва на Васил Левски” е дело на пазарджишкия скулптор Спас Киричев. Тя бе открита през 2017 година. Средствата за паметника дариха жителите и фирми от града.

В Панагюрище пред паметната плоча на Апостола в двора на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, бяха отбелязани 185 години от рождението на Васил Левски - най-светлата личност в българската история - национален революционер, председател на Български революционен централен комитет  и идеолог на национално-освободителното движение в България.

В знак на признателност бяха поднесени цветя от името на кмета на Община Панагюрище – г-н Никола Белишки,  „Асарел Медет“ АД, Исторически музей – Панагюрище,  Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, град Панагюрище и ЦПЛР – Панагюрище.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?